Sport

16.11.2020

Simuliran žreb kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina bi vodila veliku borbu sa Skandinavcima!

Definitivni izgled šešira za žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo iz eurozone bit će poznat u sredu uveče kada se okonča grupna faza Lige nacija.

Prema trenutnoj situaciji Bosna i Hercegovina je ispala u četvrti šešir što znači da će Zmajevima biti još teže izboriti plasman na Mundijal.

We Global Football, stranica koja redovno ažurira podatke o mogućim šeširima je simulirala žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Bosna i Hercegovina bi se našla u grupi H, a borbu za SP bi vodila sa skandinavskim selekcijama Danske (I šešir) i Norveške (III šešir).

Iz drugog šešira prema simulaciji žreba Zmajeve je zapala uvek neugodna Švajcarska, dok su iz iz petog i šestog šešira selekcije Jermenije i Moldavije.

Podsećanja radi, žreb kvalifikacija za SP je na pogramu 7. decembra u Nionu. Ukupno 55 reprezentacija će biti podeljeno u 10 grupa. Jedna polovina od po šest timova u grupi, a druga od po pet ekipa.

Na Svetsko prvenstvo će se plasirati pobednici grupa, dok će drugoplasirane selekcije igrati baraž. Baraž će igrati i dve najbolje selekcije iz Lige nacija koje kvalifikacije nisu završili na prva dva mesta u svojim grupama.

U baražu će tako igrati 12 selekcija podeljenih u šest polufinalnih parova. Pobednici polufinalnih parova će igrati finala. Tri pobednika finalnih duela idu na SP. Evropa će na Svjetskom prvenstvu imati ukupno 13 protivnika.

FOTO: Ilustracija - Printskrin

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1