Sport

17.11.2020

Trener Radnika pobegao glavom bez obzira: Pretili mu smrću, a on spakovao kofere i napustio Bijeljinu

Šef struke Radnika Slavko Petrović pokupio je svoje stvari, napustio kancelariju na Gradskom stadionu u Bijeljini, prenosi "Mondo".

U jutrošnjem razgovoru potvrdio je da više ne može da se nosi sa pritiscima koji su konstantni u poslednje vreme, a poslednje preteće poruke su kulminacija pritiska.

"Već duže vreme izložen sam pritisku, trpeo razne pretnje, kako verbalne, tako i poruke koje sam dobijao lično i putem SMS-a. Pre desetak dana sam dobio poruku okačenu na vetrobransko staklo da idem iz kluba, a sinoć mi je na stadionu, takođe, ostavljena poruka u kojoj je izražena pretnja smrću. Ja sam došao da radim, treniram, smatram da sam to ozbiljno radio, ali stvarno nemam više snage. Zvao sam predsednika da mu saopštim moju odluku, ali on mi se ne javlja. Žao mi je igrača i ljudi koji vole ovaj klub, ali stvarno više nemam snage za ovakva prepucavanja, posebno kada mi je život ugrožen. Fudbal je samo igra gde pojedinci nemaju osećaj za to", izjavio je Petrović na Facebook stranici kluba iz Bijeljine.

Petrović je u semberski klub došao tokom zimske pauze, radio tokom celog perioda, digao Radnik i, po ocjeni svih, da nije bilo njega na čelu stručnog štaba, klub bi bio u mnogo većim problemima.

Petrović je sredinom maja doživio fizički napad, i to od osobe naoružane pištoljem. Tada su svi fudbalski radnici iz cele BiH osudili napad na srpskog stručnjaka.

Radnik je posle 14 odigranih kola u M:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine na 10. mjestu sa 11 bodova, tri više od zone ispadanja.

 FOTO: Printskrin 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1