Sport

22.11.2020

Novaković: Pokazali smo da smo sjajni organizatori

Na Zlatiboru je završena prva etapa košarkaške ABA 2 lige, eksperimentalnog karaktera u skladu s pandemijom koronavirusa. Odigrano je četiri kola, a uoči nastavka takmičenja u drugom “balonu” prvo mesto za sada drži KK Studentski centar iz Podgorice, ispred skopskog MZT, Slobode iz Užica i Zlatibora.

Svih 14 ekipa bile su smeštene u luksuznom hotelu Palisad i sve utakmice odigrane su u velelepnoj renoviranoj zlatiborskoj dvorani. Tako su ispoštovane sve zdravstveno-bezbednosne mere usled pandemije koronavirusa, a dobra organizacija turnira biće najbolja preporuka za domaćinstvo završnice takmičenja.

- Ponosni smo jer smo posle 24 odigrane utakmice položili test na Balkanu i pokazali da je odluka ABA lige da kod nas obavi ovaj turnir drugoligaških ekipa i više nego sjajna odluka. S obzirom da su i svi učesnici iskazali zadovoljstvo boravkom na Zlatiboru verujem da ćemo se ponovo videti u martu - istakao je Nikola Novaković, direktor Turističkog rekreativnog kompleksa Zlatibor, uz zahvalnost lokalnoj samoupravi koja je renoviranjem dvorane doprinela dobijanju domaćinstva i uspešnom održavanju turnira.

TRC Zlatibor na čelu sa direktorom Novakovićem i svim zaposlenima, uz partnerstvo sa ljudima iz opštine pokazali su da su spremni za velika međunarodna takmičenja. ABA 1 liga ukoliko se odluči za karantinska takmičenja, sada ima pravog partnera za organizaciju ovakvih dešavanja.

FOTO: Vesti regiona 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1