Sport

15.04.2021

Belojević primila Borovčanina

Gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Pešić Belojević primila je danas u svom kabinetu predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina.

Kako je saopšteno, glavna tema razgovora bila je organizacija predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje se održava u našem glavnom gradu od 25. oktobra do 6. novembra ove godine.

Pričalo se i o predstojećem tradicionalnom turniru Beogradski pobednik, koji je u kalendaru Evropske bokserske federacije a održaće se od 24. do 28. aprila u renoviranoj Hali opštine Rakovica.

Poseban osvrt bio je okrenut i Nacionalnoj školi boksa koja se sprovodi u celoj zemlji, kao i predstojećim izborima u Bokserskom savezu Beograda.

Sekretarka Belojević predložila je da se na SP u Beogradu, naravno ako to situacija oko korona virusa dozvoli,organizuju skupovi legendi našeg sporta iz mnogo olimpijskih disciplina, kako bi se pokazalo da je sport najbolji ambasador naše zemlje.

Legende bi gledale boks i međusobno se podsećale na uspešne dane iz mladosti a bile bi na raspolaganju i mladim sportistima da se slikaju sa njima i daju im određene savete.

Postoji opcija da se finale Beogradskog pobednika održi na otvorenom na Kalemegdanu i sekretarka je istakla da jedva čeka da vidi taj spektakl u režiji olimpijskog boksa.


FOTO: Slobodan Đurić 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1