Sport

23.04.2021

Savićević, obavezno: Prosinečki pričao o svojih idealnih 11 i kako je stvorena Zvezda 1991!

Legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki gostovao je u podkastu "Inkubator" gde je govorio i o svom nekadašnjem klubu!

Tačnije, kako je Zvezda 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope koja sada u maju slavi jubilej od 30 godina.

- Bilo je to drugačije vreme, nisi smeo ići u inostranstvo do 28 godine i sav kvalitet ostajao je u Jugoslaviji. Zvezda je tada bila najveći klub,koliko god mi to želimo ili ne, mogla je kupiti ili dovesti koga je htela, tako da se četiri godine pravila ta ekipa. Da bi se jednog dana moglo igrati možda ne da se osvoji, ali bar da se parira najvećima - rekao je Robi i dodao:

- I tako se radila generacija koja nije razmišljala da će osvojiti, ali utakmica po utakmica i vidiš da si dobar. Na kraju, mora biti malo sreće i kad to imaš - to je i to. To je proces, ne možeš ništa preko noći.

- U ovo vreme mislim da će neko sem Steaue i Zvezde odavde osvojiti LŠ. Gvardiola sada ima dve milijarde i može da kupi koga god hoće, ne samo on već i ostali. Sa ovog Istočnog bloka čak ni Rusi teško da će moći da osvoje.

Voditelj podkasta je Prosinečkom postavio i pitanje da izabere svojih idealnih 11 saigrača, ali bez onih iz reprezentacije.

- Savićević obavezno - ispalio je Robi kada je na red došao vezni red, dok je iz redova Zvezde izabrao još Miodraga Belodedića. Svoje mesto u TOP 11 su našli i Ronaldo, Lusi Enrike, Figo, Gvardiola...

FOTO: Youtube/Podcast Incubator 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1