Sport

08.05.2021

Hrvat odlučio: Sosa će igrati za Nemačku

Borna Sosa definitivno će igrati za nemačku reprezentaciju.

Nakon što je juče objavljeno da je mladi hrvatski fudbaler dobio nemačko drđavljanstvo, potvrđeno je da neće igrati za Hrvatsku.

- Gotovo je, moj stav se više ne može promeniti. Zvali su me danas iz HNS-a, razgovarao sam i sa Zlatkom Dalićem, saopštio sam mu svoju odluku i tu više nema povratka. selektor je bio korektan, poželeo mi je sreću i on je shvatio da se tu više ništa ne može napraviti, rekao je Sosa za 24 sata i dodao:

-Kontakti s nemačkim savezom počeli su pre tri meseca, a ja sam želeo videti svoju situaciju. Vidio sam da nisam pozvan u A reprezentaciju, a Nemačka je preuzela sve mere da zaigram za njih. Nije bilo nikakvih kontakata s HNS-om u to vreme i njihova odluka je jasna kao i moja. Ako odem na Euro, super, ako ne odem znam da ću igrati na Svetskom prvenstvu.

Podsetimo, iako ima 23 godine Sosa je bio član hrvatske mlade reprezentacije koja je igrala grupnu fazu Evropskog prvenstva. Sosa zbog crvenoga kartona iz kvalifikacija nije mogao igrati prve dve utakmice, a Igor Bišćan ga je želio za odlučujuću utakmicu protiv Engleske.

U isto vreme A selekcija igrala je kvalifikacije za SP i Dalić je imao Sosu u vidu, ali je Bišćan zamolio da mu ga prepusti za utakmicu s Englezima. No, Sosa nije došao u mladu reprezentaciju pozivajući se na povredu da bi četiri dana kasnije nastupio za Štutgart u Bundesligi.

FOTO: Printskrin

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1