Sport

08.05.2021

Dalić: Sosa je odlučio srcem, kao i Rakitić

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić prokomentarisao je odluku Borne Sose da igra za reprezentaciju Nemačke.

Sosa je odlučio da neće igrati za Hrvatsku. Dvadesettrogodišnji levi bek Štutgarta dobio je po hitnom postupku nemački pasoš, a navodno je i na širem spisku Joakima Leva već za Evropsko prvenstvo.

„Čuo sam se sa Bornom jutros. Njegova odluka je iskrena i moramo da je poštujemo. Nema potrebe da se sada od toga prave neke drame jer svako ima pravo da igra za koga želi ako ima takvu mogućnost. On je odluku doneo srcem, kao što je Ivan Rakitić srcem odlučio da igra za Hrvatsku“, rekao je Dalić.

Iako ima 23 godine, Sosa je bio član hrvatske mlade reprezentacije koja je u martu igrala grupnu fazu Evropskog prvenstva. Sosa zbog crvenog kartona iz kvalifikacija nije mogao da igra prve dve utakmice, a Igor Bišćan ga je želeo za odlučujuću utakmicu protiv Engleske.

U isto vreme A selekcija igrala je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Dalić je imao Sosu u vidu, ali je Bišćan zamolio da mu ga prepusti za utakmicu sa Englezima. Ipak, Sosa nije došao u mladu reprezentaciju pozivajući se na povredu, da bi ipak četiri dana kasnije nastupio za Štutgart u Bundesligi.

Nemci su mu pasoš izvadili na osnovu činjenice da je njegova majka rođena u Berlinu, a za nemačku A reprezentaciju može da igra jer nije nastupao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

 FOTO: Printskrin

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1