Sport

06.06.2021

Trener Igokee oštar: "Ne poštujem BiH, samo Republiku Srpsku! Jad i beda od države u kojoj živimo"

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić ogorčen je odlukom Košarkaškog saveza BiH da dodeli titulu prvaka Širokom rekavši da je ova odluka pokazatelj stanja u društvu te da je to samo još jedan razlog zbog kojeg "ne poštuje državu".

Prvenstvo BiH za košarkaše trebalo se završiti ovog vikenda utakmicama završnog turnira, ali ranije je pet od šest članova Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da prihvataju postojeće stanje na tabeli te da se shodno tome odredi prvak i putnici u ABA ligu.

Takvog mišljenja nisu bili u Širokom pa su umesto Igokee prijavili organizaciju završnog turnira, a kako je i ranije najavljeno, Sparsi, Borac i Igokea se nisu pojavili na ovom turniru i titula je samim tim i bez ikakve igre dodeljena Širokom.

"Šta normalan čovek može reći na ovakvu situaciju. Ne znam ko je jadniji ispao, da li generalni sekretar, da li komesar lige, ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare. To dovoljno govori u kakvoj bednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta pa do svih ostalih oblasti. Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Severnu Makedoniju čiji sam selektor", rekao je ogorčeni Bajić za srpskainfo.com.

Za Široki je ovo 11. titula prvaka BiH u istoriji, a poslednju su osvojili 2019. godine kada su u finalu bili bolji od Sparsa.

Iz Košarkaškog saveza BiH su najavili kazne za "klubove-buntovnike.

Što se tiče tabele nakon regularnog dela sezone, tačnije nakon Lige za prvaka, Igokea je bila ubjedljivo na prvom mestu nakon 10 odigranih utakmica sa isto toliko pobeda, dok je Borac završio drugi sa skorom od sedam pobeda i tri poraza.

Spars je završio na trećem mestu sa pet pobeda i isto toliko poraza, dok Široki i Leotar imaju po tri pobede i sedam poraza. Čelik je Ligu za prvaka završio sa dve pobjede i osam poraza. Pet od šest klubova je tražilo da se ova tabela ujedno prihvati i kao konačna, a jedini protiv je bio Široki.

 FOTO: ABA/FMP

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1