Sport

10.03.2023

Udruženje trenera Evrolige o uvredama navijača Zvezde na meču protiv Efesa

Udruženje trenera Evrolige, na čijem čelu je Dimitris Itudis, oglasilo se danas saopštenjem u kojem osuđuje sve uvrede, posebno apostrofirajući vređanje Ergina Atamana na utakmici između košarkaša Crvene zvezde i Efesa.

Navijači crveno-belih, koji ne mogu da oproste Atamanove uvredljive izjave nakon ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, vređali su turskog stručnjaka pošto je prigovarao sudijama, a saopštenjem se posle meča oglasila i Zvezda.

"Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim, međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u ovu igru više nego ključno", navodi se u saopštenju.

Uvredljive psovke bilo koje vrste ne spadaju u sport i ono što se desilo u Beogradu našem članu Erginu Atamanu, kao i ostalim našim članovima u drugim arenama, po bilo kom standardu bi trebalo da bude neprihvatljivo, dodaje se u saopštenju.

"Nije prihvatljivo ni čuti psovke na račun sudija u Kaunasi ili rukovodstva Evrolige u više dvorana", naglašavaju iz Udruženja trenera.

Ovo je čvrst stav koji odražava mišljenje svih naših članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa i samu ligu, kaže se u saopštenju.

"Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene“, poručuju iz Udruženja trenera.

 
FOTO: KK Crvena zvezda

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1