Sport

22.05.2023

KREĆU STOPAMA TIJANE BOŠKOVIĆ: Trebinje domaćin Evropskog odbojkaškog prvenstva za srednjoškolce

Na redu su novi spektakli, sportista školaraca. Prelepi grad Trebinje biće domaćin Evropskog prvenstva u odbojci za uzrast srednjoškolaca i srednjoškolki.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske u saradnji sa Evropskom federacijom školskog sporta organizuje 1. Otvoreno Evropsko prvenstvo u odbojci, koje će se održati u od 22. do 27. Maja.

Učešće je uzelo 14 ekipa, koje će predstavljati svoju zemlju o škole, boreći se za medalje, ali i družiti se i razmenjivati iskustva.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić  poručila je da je ovo veliki događaj za Republiku Srpsku.

Srbija će imati predstavnike u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kod dečaka Srbija 1 sastavljena je od gimnazijalaca iz Požarevca. Beograd predstavlja Srbiju 2 u muškoj i  ženskoj konkurenciji.

Bilak Moconja, ESSF sportska direktorka Republika Srpska je spremna da u najboljim uslovima i u odličnoj organizaciji dočeka mlade odbojkaše, koji se tek trebaju afirmisati na međunarodnoj sceni.

- Čast nam je da je Tijana Bošković, koja je bila učesnik Malih olimpijskih igara Republike Srpske, a sada najbolja odbojkašica sveta  promoter ovog događaja, i da će nas posetiti, te biti podsticaj mladim da postignu što bolje rezultate - poručila je Gorica Bilak Moconja.

Glavni delegat takmičenja je Goran Ivković, nekadašnji uspešni odbojkaš Crvene zvezde, Partizana, Podgorice i drugih inostranih klubova.
Mečevi počinju u ponedeljak a svečano otvaranje zakazano je za 23. maj uz prigodan koncert Rock simfonije.

Za sredu je planiran Kulturni dan - veče nacija, kada će sve ekipe predstaviti zastave svoje zemlje, svoje gradove i tradiciju zemalja iz koje dolaze.

Na otvaranju će biti i proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković, a Beogradsku asocijaciju za školski sport predstavljaće Slobodan Đurić, generalni sekretar.
 
FOTO: BAŠS

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1