Sport

24.05.2023

Srpkinje blizu medalji na EP u Trebinju

Trebinje i otvorena pozornica Koloseum bili su domaćini svečanog otvaranja prvog u istoriji Evropskog prvenstva za srednjoškolce, koje se održava u Trebinju od 22. do 27. maja.

Predstavljanjem zastava učesnica i koncertom Rok simfonije, svečano je otvoreno takmičenje na kome Srbiju predstavlju gimnazijalci, devojke i dečaci iz Beograda i Požarevca.

U otvorenoj dvorani Koloseum mladi sportisti napravili su fenomenalnu atmosferu kada su uz rok muziku organizovali voziće i kretali se u krug. Na jednom mestu čuli su se osmesi i zaista je bilo sjajno videti ruku pod ruku Čehinje, Srbe, Moldavke, Crnogorce i  Makedonce kako zajedno uživaju.

Prisutnima se obratio  Željko Tanasković predsednik Evropske federacije školskog sporta, koji je pozdravio decu, gradonačelnika Mirka Ćurića i ministarku porodice i sporta Republike Srpske Selmu Čabrić.

Ministarka Selma Čabrić na svečanoj večeri uručila je prigodne poklone Željku Tanaskoviću i generalnom sekretaru Beogradske asocijacije za školski sport Slobodanu Đuriću.
Ona je poručila da se nada da će u Republici Srpskoj narednih godina biti još ovakvih manifestacja, koje spajaju mlade i šalju poruke mira.

Inače posle tri dana takmičenja gimnazijalke Beograda sa tri pobede u svojoj grupi obezbedile su plasman u polufinale. Naše devojke u sredu ujutru pobedile su Čehinje i u borbu za medalju ulaze bez izgubljenog seta. Kod dečaka Požarevljani su ostvarili dve pobede i jedan poraz, dok Beograđani imaju dva trijumfa i dva poraza i sutra će biti poznato da li će se i oni boriti za medalje.

Glavni delegat Evropske federacije školskog sporta Goran Ivković ističe da je organizacija besprekorna.
 
FOTO: BAŠS

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1