Sport

26.05.2023

TIJANA BOŠKOVIĆ IZNENADILA SREDNJOŠKOLCE: Najbolja odbojkašica sveta na Evropskom prvenstvu u Trebinju

 Nastavljaju se iznenađenja na Evropskom prvenstvu za srednjoškolce u odbojci. Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković posetila je danas u Trebinju učesnike EP, njih oko 250.

Uz njih na tribinama je bilo oko 1.000 dece iz ovog grada ali i Istočnog Sarajeva. Nju je sa svojim timom sačekala sportska direktorka ESSF Gorica Bilak Moconja.

- Srce mi je puno kad vidim ovako veliki broj đaka sportista. Nadam se da ćemo opet imati priliku da se vidimo u našoj Republici Srpskoj. Sigurna sam da su ovih dana stekli veliki broj prijatelja i uživali u gostoprimstvu u Hercegovini - istakla je Tijana, koja se u dvorani Grada sunca zadržala preko sat vremena.

 Na skupu je bio i odbojkaški trener Zoran Vidaković.
 

On se osvrnuo na početke Tijane Bošković u odbojci u rodnoj Bileći.

- Odmah kada je počela sa odbojkom, videlo se da je ona veliki talenat, ali da ima i iks faktor koji je bitan da bi se bilo na ovom mestu. A pomenuo bi i da je njena sestra Dajana, takođe postala vrhunska odbojkašica - poručio je Vidaković.

EP u odbojci je prvo u istoriji ovakvog tipa. Srbija će se i u ženskoj i muškoj konkurenciji boriti za medalju. Evropska federacija za školski sport u junu u Skoplju  organizuje Evropsko prvenstvo u košarci.

Srbiju će predstavljati učenici Sportsko informatičke gimnazije Prestiž. Promoter takmičenja je nekadašnji as NBA i Crvene zvezde, Pero Antić.
 
FOTO: BAŠS

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1