Sport

30.06.2024

Đoković: Osećam se dobro, samouveren sam i siguran u koleno

Osećam se dobro. Igram u utorak i samouveren sam i siguran u koleno. Do sada je sve pozitivno, izjavio je danas srpski teniser Novak Đoković uoči početka Vimbldona.

Đoković se četvrtog juna uoči meča četvrtfinala protiv Kaspera Ruda povukao sa Rolan Garosa zbog povrede kolena. On je dan kasnije u Parizu operisao koleno.

Srpski teniser je uspeo da se oporavi i igraće na Vimbldonu, koji počinje prvog jula. Prvi rival srpskom teniseru na Vimbldonu biće Čeh Vit Kopriva.

"Osećam se dobro! Da, hajde da pričam odmah o kolenu... Kada se to desilo na Rolan Garosu, odlučio sam odmah da se operišem. Bilo je nedoumica oko Vimbldona, ali je dosta igrača imalo te zahvate, Tejlor Fric, Sten Vavrinka, Lindzi Von... Podelili su svoja iskustva i to mi je dalo veru da ću da budem dobro, da ću moći da igram Vimbldon", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Londonu.

Srpski teniser je 23. juna doputovao u London.

"Imao sam nedelju dana dobrih treninga, veoma jakih treninga. Sa Janikom Sinerom, Frensisom Tijafoom, Danilom Medvedevim i danas sa Holgerom Runeom. To su sve teniseri koji igraju dobro na travi. To su situacije gde sam testirao koleno. I koleno je odlično reagovalo. To je bio dobar znak da učestvujem. Igram u utorak i samouveren sam i siguran u koleno. Do sada je sve pozitivno", dodao je Đoković.

On je odgovorio i na pitanje kako se brzo oporavio od povrede.

"Ne znam odgovor i žena me je pitala isto pitanje. Imaš 37 godina, dosta rizika, pripremaš se za Olimpijske igre... Tu ne znam odgovor, ali imam osećaj da ne želim da propustim Grend slem dok god sam u konkurenciji. Tu je želja da igram, tu je želja da se takmičim, pogotovo Vimbldon o kojem sam sanjao kao dete", rekao je Đoković.

Srpski teniser je sedam puta u karijeri trijumfovao na Vimbldonu.

"Samo o tome da razmišljam da ću propustiti Vimbldon je tužno. Pitao sam se koliko brzo mogu da se oporavim, rekao sam da neću doći ovde da igram nekoliko rundi, želim da se takmičim za titulu. Sve ovo do sada mi je dalo optimizam da mogu da se takmičim za titulu. Nema racionalnog objašnjenja, više je do emocija da igram na Vimbldonu. Znam da su OI blizu, da se igra na drugačijoj podlozi, ali Vimbldon je turnir iz snova. Dao sam sate i sate na oporavak i treninge, svakog dana, uz opreznost. Nisam imao negativnih stvari u ovom oporavku i pitao sam se: 'što da ne dam sebi šansu'", istakao je srpski teniser.

Đoković je istakao da neće kalkulisati u uvodnim mečevima na Vimbldonu.

"Kad god izađem, radim sve da pobedim. Ne vidim sebe da kalkulišem. Ne vidim opreznost pri pokretima. Tako igram čitave karijere. Ako nemam sigurnost da to mogu, ne bih ovde bio sa vama. Sve što sam radio, imalo je pozitivnog znaka", naveo je Đoković.

On je prokomentarisao izjavu Karlosa Alkaraza, koji je rekao da je Đoković "superčovek".

"Ne, ne smatram se 'superčovekom'. Tejlor Fric je 'superčovek', jer se od ovog oporavio za nedelju dana! Njegova situacija mi je dala optimizam da ću moći i ja. Neko ko igra na ovom nivou je uspeo u tako kratkom nivou... To mi je dalo snage i vere i proces. Nije možda skroz idealno u očima doktora koji kažu da je potreban duži oporavak, da se ne rizikuje, da se da letu vremena, ali je individualno. Svako ima drugačije reakcije na oporavak, na treninge, ali nisam imao smetnji. Da sam imao takvu informaciju od tela, ovaj Vimbldon bi bio pod znakom pitanja. Igrao sam dva seta sa Medvedeva, igrao sam tri i po seta juče i danas sat i po. Koleno je dobro, nema negativnih rekacije", zaključio je Đoković.

FOTO: Printskrin 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1