Sport

02.07.2024

VUK RAŠOVIĆ NAPUSTIO SAUDIJSKU ARABIJU: Evo gde bivši trener Partizana nastavlja karijeru

Trener Vuk Rašović, novi je šef stručnog štaba kluba Itihad Kalba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Klub je osnovan 1972. Ekipa igra u žuto crnim dresovima a nadomak im je ,,tigrovi,,. Ugovor je potpisan na dve godine a zvanična prezentacija najavljena je za 3. jul.

Sa srpskim trenerom u stručnom štabu biće i dva pomoćnika Ljubiša Ranković i Rudolf Marčić. Za kondiciju će se brinuti Vladan Popović. Ovaj kvartet trenera uspešno je radio u Saudijskoj Arabiji četiri godine u klubovima Fajsali i Al Fejha.

Pre dve godine klub je napravio veliki uspeh osvojivši Kup kralja, najcenjenije takmičenje u ovoj zemlji. Pobednik Kupa Kralja direktno se plasira u Azijski Ligu šampiona.

- Napravili smo veliki uspeh sa malom Al Fejhom. Sada je vreme za nove izazove. Želeli su nas i u sezoni koja dolazi, ali ponuda Kalbe bila je odlična i verujem da će biti lepih rezultata sa ovim timom - istakao je Vuk Rašović, koji je sa porodicom odmor proveo u Beogradu u Baru.

Ovo je inače povratak Vuka Rašovića u UAE, gde je radio tri godine i predvodio klubove Al Dafra i Al Vahda. Pre toga trenirao je Teleoptik, Partizan i beloruski Dinamo iz Minska.

Kalba će pripreme početi u svom gradu a u drugoj nedelji jula sledi odlazak na pripreme u Sloveniju.

 FOTO: Slobodan Đurić 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1