Sport

04.07.2024

VELIKI USPEH Srbija četvrta na SP u košarci za srednjoškolce

U kineskom distriktu Makao završeno je Svetsko prvenstvo u košarci za srednjoškolce, u konkurenciji dečaka i devojčica. Srbija je u konkurenciji dečaka zauzela četvrto mesto od 20 država učesnika. U borbi za treće mesto od naših momaka bolja je bila Turska.

Treba reći da su do polufinala naši dečaci zabeležili čak pet uzastopnih pobeda. Ipak, povrede šutera i centra uticale na to su da u mečevima za medalje ne budemo na najboljem mogućem nivou. Srbiju je predstavljala Gimnazija Kraljevo, koja je pre ovog takmičenja postala prvak Srbije.

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, u Makau je bio glavni delegat ISF, a posle podele medalja čestitao je našim momcima. Tanasković se ispred Svetske federacije za školski sport obratio svim učesnicima na ceremoniji svečanog zatvaranja.

Srbija je na ovom takmičenju ostvarila pobede u grupi protiv Brazila, Grčke, Mongolije i Ugande. U četvrtfinalu smo eliminisali Belgiji. U meču za plasman u finale, od naših momaka bila je bolja Francuska. A Turci su u borbi za treće mesto pobedili Srbiju. Grčka je u finalu savladala Francusku.

FOTO: ISF

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1