Automobili

30.07.2020

HYUNDAI KONA - Ovo je SUV po ukusu gradskih vozača

Postalo je normalno da svaki drugi automobil koji testiramo bude SUV. Mali, srednji, veliki... nebitno je. Prodaju se dobro, vozači ih vole i svi srećni.
Mi smo se u letnjem periodu, u nedostatku noviteta, vratili na model koji pronalazi svoje mesto u odabranom društvu. “Hjundai” se na evropsko tržište probijao polako, nije koristio prečice i kupci su to znali da nagrade. Takva je situacija i sa “konom”, SUV-om B segmenta, koji je već dve godine na našim ulicama.
“Kona” vizuelno nije klasičan “Hjundai”. Korejci su se opredelili za hrabriji pristup, sa efektnim svetlima, dosta oštrih linija i plastičnim detaljima na karoseriji po uzoru na prave terence. U ponudi je i deset boja, kao i dve boje krova, što je bitno kod ovakvih modela koje vozači mogu da personalizuju prema svojim potrebama. 

Hyundai Kona

Trebalo bi da kažemo da “kona” više nije najmanji krosover u ponudi. Na otkazanom BG kar-šouu trebalo je da premijerno vidimo model “venju” (venue) koji je 13 centimetara kraći i tri cm uži, a ima i za osam centimetara manje međuosovinsko rastojanje od “kone”. Uprkos manjim dimenzijama, “venju” deluje robusnije, pre svega zbog “sirovije” pojave.
Unutrašnjost je više konvencionalno urađena jer je akcenat bio na ergonomiji. I stvarno, sve je na svom mestu. Sedišta su komforna, kao da ste za upravljačem za broj većeg “tusona”. Pružaju vrlo dobru bočnu podršku telu a udobna su i na dužim putovanjima. U drugom redu sedišta, takođe, ima dosta prostora, kako za kolena, tako i za glave putnika. Prostori za odlaganje su brojni i dobro osmišljeni, dok je prtljažnik zapremene 361 litar u proseku klase. Kvalitet plastike je sasvim pristojan a trebalo bi da pohvalimo preciznost i čvrstinu spojeva. Svideli su nam se i detalji u boji karoserije, pa su tako pojasevi crveni, kao i plastika oko otvora klima-uređaja i menjača. Takođe, šavovi na sedištima su crveni. Lepa promena u odnosu na glavne rivale.

Hyundai Kona

Bazni trocilindrični turbobenzinac 1.0 T-GDI sa 120 KS je ostavio povoljan utisak, ali je veći i snažniji 1.6 sa 177 konja prava mera za “konu”. Ne zato što je “Hjundaijev” SUV za trkanje, nego zato što ćete u svakom trenutku imati dovoljno “rezerve”. Idealan dodatak u celoj priči je i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom koji ide u paketu sa sjajnim benzincem. DCT kombinuje ekonomičnost u potrošnji goriva i zabavnu vožnju kao kod ručnog menjača sa udobnostima automatskog menjača. Dobijate i tri režima vožnje: “komfort”, “eko” i naravno “sport”. Za dodatnih 1.100 evra možete da poručite i 4WD pogon koji testirana “kona” nije imala. 

Hyundai Kona

“Hjundai” je sa “konom” želeo da ima malo sportskiji pristup. Zato je SUV agilniji od ostatka game korejskog proizvođača, mada ne bi bilo loše da upravljač prenese malo više povratnih informacija do vozača. Komfor u vožnji, takođe, zaslužuje visoku ocenu, ali ogibljenje ne podnosi najbolje izraženije neravnine na putu. Klirens od 17 centimetara je dovoljan za savladavanje ivičnjaka.
Testirana “kona” sa najvišim paketom opreme “ultimate” košta 23.990 evra. Inače, početna cena je 15.890 evra za verziju sa 1.0 T-GDI benzincem.

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1