Sport

31.07.2020

Dinamo započeo pripreme za novu sezonu na Maksimiru

Fudbaleri Dinama započeli su pripreme za novu sezonu. Zoran Mamić odradio je prozivku u četvrtak popodne na stadionu Maksimir, gde će se ekipa pripremati za odbranu hrvatskog šampiona.

- Suviše je kratko vreme za odlazak negde van Zagreba, ionako nam nedostaje vremena, pogotovo zato što u Maksimiru imamo sve uslove za kvalitetne pripreme. Igrači će biti u režimu sa dva treninga dnevno i verujem da će sve proći dobro - rekao je u uvodu Zoran Mamić.

Tokom priprema Dinamov trener namerava da odigra jednu prijateljsku utakmicu, ali za sada protivnik nije definisan.

Paralelno sa početkom priprema za seniorski tim, Goce Sedloski priprema juniorski tim za finalni turnir juniorske Lige šampiona u Nionu.

- Nameravam da prepustim njemu sve igrače koji imaju pravo na igru, koji su deo prvog tima. Ovo je važno takmičenje i mislim da bi juniorski tim trebao imati punu podršku - rekao je Mamić, koji je nekim igračima dao slobodan dan i zapravo će u petak ujutro upotpuniti štab sa kojim će započeti pripreme.

U četvrtak su se na poziv u Maksimiru odazvali sledeći igrači: Livaković, Šutalo, Ćuže, Josipović, Moharrami, Marin, Andrić, Majer, Gavranović, Gojak, Ivanušec, Daničić, Petković, Menalo, Moro, Theophile, Stojanović, Gvardiol, Dilaver, Kulenović.

Ostatak ekipe, osim igrača koji će trenirati sa juniorskom reprezentacijom za turnir u Nionu, pridružiće se u petak ujutro kada će nakon jutarnjeg treninga igrači i stručni štab biti testirani na COVID 19 i biće im uzeta krv za serologiju.

FOTO: Dinamo 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1