21 September 2020

Sport

02.08.2020

Osim u svom stilu: Zašto da igram sa krilima kada nemam krilne igrače

Ekipa Željezničara pobijedila je Velež u meču 1. kola Premijer lige BiH na svojoj Grbavici rezultatom 3:0.

U 16. minutu Željezničar je stigao do prednosti. Lendrić je nesebično uposlio Juričića, a napadač Plavih u zvaničnom debiju za klub pogađa za 1:0.

Samo pet minuta nakon toga, Lendrić je upisao drugu asistenciju, a strelac pogotka je bio Mujezinović.

U 30. minuti igrači Želje postižu i treći gol, a ovaj put se u listu strelaca upisao Lendrić, što se ispostavilo kao konačan rezultata

Trener Željezničara Amar Osim na konferenciji za medije nakon utakmice je rekao da je zadovoljan prvim, ali ne i drugim delom meča.

- Ispalo je rutinski, nisam zadovoljan drugim delom. Neke stvari su bile za očekivati. Bili smo oslabljeni i teško je očekivati da sa takvim sastavom možemo celu utakmicu igrati. U prvom smo iskoristili našu nadmoć, imali smo sreće da nismo primili gol u drugom koji bi vratio utakmicu i koji bi učinio rezultat realnijim. Pobeda je zaslužena i čista kao suza - rekao je Osim nakon utakmice i osvrnuo se na povrijeđene igrače:

- Pre 15 dana se povredio Dino Hasanović, mi šaljemo poruke podrške, a pet dana kasnije izgubiš Štilića, Alispahića, Veselinovića i Boju. Isforsiran nam je bio vezni red, nismo imali igrače da igramo drugačije. Imali smo te neke poluvezne, ispalo je dobro, momci su tu, momci se trude, momci su plaćeni, igraju u velikom klubu - ističe Osim i dodaje:

- Imamo dva špica, a nemamo krila. Što bih ja bezveze igrao sa krilima kada ih nemamo. Nije lako igrati sa dva špica. Jedan je jači, drugi lukav - zaključio je trener Željezničara.

 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1