Sport

23.08.2020

Sportske igre mladih posle mesec ipo dana nastavljene u Srbiji

Ovogodišnja sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavljena je 22. avgusta, nakon prauze uslovljene nepovoljnom epidemiološkom situacijom u Srbiji, izazvanom korona virusom

Prva takmičenja dece i mladih osnovnoškolskog uzrasta u nastavku sezone Igara održana su u Sremskoj Mitrovici, a za prolaz na Državno finale nadmetali su se deca na turnirima u odbojci i odbojci na pesku.

Dečaci i devojčice rođeni 2005. godine i mlađi nastupili su na terenima na Gradskoj plaži i u Domu učenika u Sremskoj Mitrovici, a takmičenja su realizovana uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera, propisanih od Vlade Srbije.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, nastaviće narednih 20 dana da putuje Srbijom, a deca će imati priliku da se nadmeću u sportovima koje vole.

Finalisti iz svake od sredina, predstaviće se potom na Državnom finalu, koje je planirano za drugu polovinu septembra, a mesta finala biće uskoro saopštena. Na Igrama, pobeda ipak nije prioritet, već su u prvom planu druženje dece, sticanje novih prijatelja, zdrav život i promocija pravih vrednosti među najmlađima.

-      Sremska Mitrovica je od prvog dana uz Sportske igre mladih kao veran i odgovoran član ove velike sportske porodice. I ovog puta je, kao i na svakom SIM takmičenju, među odbojkašima bilo velike borbe, ali i puno osmeha i uživanja. Igre su zaista najbolja promocija sporta i druženja i zbog toga su i u našem gradu, kao i u celoj Srbiji i regionu, toliko popularne među decom i mladima. Posebno bih se zahvalio Gradu Sremska Mitrovica zbog podrške koju Igre dobijaju i ministru Branislavu Nedimoviću, jer voli sport i takođe podržava ovu našu lepu priču – istakao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Sremske Mitrovice i koordinator Igara za taj grad.

Igre koje spajaju region, u Srbiji se održavaju sedmu godinu za redom. Da bi i u ovoj sezoni deca učesnici maksimalno uživali u svakom segmentu najlepše sportske priče pobrinuli su se dugogodišnji partneri, pokrovitelji i sponzori Igara: Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – Kompanija Dunav osiguranje, kompanije Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

-      Sa zadovoljstvom mogu da kažem da i ove godine vlada veliko interesovanje i dečaka i devojčica za učešće na Coca-Cola kup turnirima u malom fudbalu. Možemo da najavimo i novi turnir koji je pred nama, a zakazan je za 29. avgust, u Vrelu, kod Uba, na prelepim terenima FK Vrelo Sport, u rodnom mestu našeg ambasadora Nemanje Matića. Naravno, spremamo i SIM-ovcima širom Srbije mnoga iznenađenja. Ako situacija to bude dozvolila, realizovaćemo sve planirane turnire, uz pridržavanje svih mera Vlade Republike Srbije i drugih nadležnih organa. Finalisti iz svake od sredina, predstaviće se potom na državnom finalu, koje je planirano za drugu polovinu septembra – najavila je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1