21 September 2020

Sport

13.09.2020

Bura u Hrvatskoj: Igrači Dinama odbili gostovanje kod atraktivne voditeljke Hajduka, a to je izazvalo lavinu...

Dinamo Zagreb juče je u najvećem hrvatskom derbiju slavio u Splitu protiv Hajduka (1:2), a nakon utakmice igrači gostiju odbili su se pojaviti u emisiji Hajduk TV, koju vodi atraktivna Mirta Šurjak.

Mirta je svom sagovorniku Jošku Španjiću rekla kako su igrači Dinama dobili poziv za gostovanje, ali se nisu odazvali.

- Pozvani su i igrači Dinama, ali eto, nisu bili raspoloženi za gostovanje u studiju. Malo to i čudi s obzirom na rezultat - rekla je Mirta.

- Čudi i malo je nekorektno - rekao je Španjić, a Mirta je dodala:

- Uvek su u studiju igrači obe ekipe jer je to profesionalno, i svi se odazovu, pobedili ili izgubili. No igrači Dinama nisu došli...

- Vrlo nekorektno, nisam se nadao tome - rekao je Španjić.

Nakon ove izjave atraktivne Mirte, oglasili su se i iz Dinama.

- Dinamo ima obavezu prema nosiocu TV prava i to smo uredno ispunili, za razliku od nekih klubova koji to često eskiviraju. Ove je reč o internoj emisiji HNK Hajduk. Uostalom, u Evropi je pravilo da se takve stvari poput gostovanja igrača i trenera dogovaraju pre utakmice, a ne da ih navlače za rukav ispred svlačionice kao da smo na placu. Kolege iz Hajduka će to valjda naučiti s vremenom – poručili su iz Dinama.

Ubrzo je stigao i odgovor Hajduka.

- Moramo demantovati navode portparola Dinama koji je izjavio da se igrače potezalo za rukav nakon utakmice. Portparola Dinama smo pitali želi li da njegovi igrači učestvuju u Hajdukovoj emisiji na što je on odgovorio: “Ne biste ni vi došli u našu emisiju”. Dosadašnja praksa sa svakim gostujućim klubom je bila da se njihovim igračima i trenerima da prilika za kratak osvrt na utakmicu uz dozvolu press službe ili portparola gostujućeg kluba, a tom praksom smo se vodili i ovaj put. A priče s placa ostavljamo onima koji se vole spuštati na taj nivo – naveli su iz Hajduka.

FOTO: HNK Hajduk Split 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1