28.09.2020

Srpski klinci obožavaju Igre, na redu je Međunarodno finale!

Došao je i taj dan, završetak treće smene Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Ujedno i završetak sezone za Srbiju u kojoj je Karavan radosti i prijateljstva SIM Srbije posetio 27 gradova Srbije i svuda gde se pojavi decu učinio srećnom. Ova nedelja bila je rezervisana za završne mečeve u odbojci, odbojci na pesku i uličnom basketu. Bilo je zaista prelepo na ceremoniji dodele medalja, gde je specijalni gost bio i trofejni košarkaški reprezentativac Srbije, Stefan Birčević.

- Kada sam prvi put čuo o Igrama, mislio sam da je to rekreacija dece, da se okupljaju po nekim turnirčićima. Kada sam se lično uverio u Sokobanji, u fenomenalnu organizaciju i video sa kakvim žarom deca se takmiče, video nasmejane dečake i devojčice, e onda sam zaista učinio sve i da Igre dođu i u moj Lazarevac. Nisam mogao da odbijem poziv da budem sa klincima i na Kopaoniku. Presrećan sam što u našoj zemlji i regionu se organizuje ovako nešto – istakao je Birčević, koji se posle ceremonije zatvaranja još oko pola sata slikao sa klincima koji su čekali u redu, kako bi imali fotku sa srpskim asom.

Tako su klinci iz Srbije još jednom pokazali da obožavaju Igre. Kao što se zna na Igrama su svi pobednici, a oni koji pobede na turnirima obezbeđuju plasmane na Državnu završnicu, a sa nje i na Međunarodno finale Sportskih igara mladih. Ako moramo da istaknemo nekoga ovog vikenda onda neka to budu dečaci i devojčice iz Čačka i Kruševca, koji su osvojili najviše medalja. 

Direktorka centra za korporativni marketing i brigu o klijentima Dunav osiguranja Maja Marković, bila je sva tri dana na Igrama i prepuna je pozitivnih utisaka. Ona je uz Ivanu Jovanović, predsednicu SIM Srbije, Brankicu Tintor, člana Upravnog odbora Banke Poštanska štedionica, doktora Miodraga Nikolića, predsednika opštine Sokobanja, Vladana Milića, zamenik gradonačelnika i druge delila medalje najuspešnijoj deci. 

Koristim priliku da čestitam organizatorima, što ste uspeli da u godini kada se svi bavimo korona virusom, bar kod dece napravite fenomenalna takmičenja i da i ovu godinu pamte po lepom druženju i sticanju novih prijatelja – istakla je Maja Marković.

Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – Kompanije Dunav osiguranje, kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije. Predstavnici SIM Srbije iskoristili su priliku da se i ovim putem zahvale srpskim medijima na sjajnom praćenju ove manifestacije tokom ove sezone.

Inače, regionalni Organizacioni odbor Sportskih igara mladih u narednom periodu odlučiće, ako to epidemiološka situacija dozvoli, u kom gradu u regionu će u drugoj polovini oktobra biti održano Veliko Međunarodno finale Igara. Klinci su spremni, njima je najvažnije druženje, takmičenje i sticanje novih prijatelja. 

FOTO: A. Cvetković 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1