Sport

05.09.2021

ZORAN SAVIĆ O ABA LIGI: Sami sebi pucamo u nogu! Samo u ABA ligi klub može da igra sa dva tima

DOLASKOM Zorana Savića krenula je renesansa Partizana, košarkaši iz Humske ponovo su hit po kome su bili prepoznatljivi, a veliki udeo u tome ima sportski direktor kluba. 

Govorio je Savić o brojnim aktuelnostima za hrvatske medije tokom boravka u Opatiji, a posebna tema bila je ABA liga. 

– Ovo jedina liga na svetu, govorim o ABA ligi, gde su menadžeri vlasnici klubova, gde igraju drugi timovi nekog kluba. To je nemoguće bilo gde drugde. Tačno se zna da ako neko ima drugu ekipu, tada ne može ta druga ekipa niti ući iz druge u prvu ligu po zakonu – aludira, očito, na saradnju Zvezde i FMP-a Savić, kao i na ulogu Miodraga Ražnatovića u Megi.

Neverovatno mu je da to prolazi godinama bez reakcija. 

– I Evroliga sve to zna. A mi se pravimo kao da ne znamo. Neke se stvari tu moraju rešiti, zbog zdravlja košarke na ovim prostorima. Sami sebi pucamo u nogu – upozorava Savić.

Problem je po njemu i nedostatak mladih domaćih igrača. 

– I tako dolazimo do toga, kad kažu lani da je Jaramaz koji je igrao u Partizanu mlad. Čovek ima 26 godina. U Zvezdi su još dva mlada koji imaju 26 ili 27. Ja sam došao u Split kasno, sa 22. Pitali su me jednom kako mi je bilo sa 18 doći, tako mlad. Ja im kažem, pa došao sam sa 22. To je onda već bilo staro, ili jesi ili nisi. Sad smo postali kao Italijani, koji za one od 24, 25 godine govore da su mladi, ističe Savić. 

FOTO: KK Partizan 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1