24 September 2021

Sport

13.09.2021

Ferguson o Ronaldovom prelasku u Siti: Nisam mogao to da dozvolim

Nekadašnji trener i legendarna ličnost Mančester junajtedu Aleks Ferguson sada je i zvanično priznao da je imao veoma važnu ulogu u povratku Kristijana Ronalda na "Old Traford".

Znao je i sam Ferguson da je povratak momka kojeg je upravo on doveo u redove "crvenih đavola" velika stvar.

Tokom jučerašnjeg dana kada je Ronaldo ponovo debitovao u crvenom dresu i postigao dva gola, Ferguson je dao izjavu pre tog meča.

- Uzbuđen sam kao i svi, dan pre meča je bilo takvo iščekivanje, i jutros kad smo se probudili. Govorim u ime svih navijača, ovo je veliki dan za Mančester junajted - kaže Ferguson.

Nije želeo da ističe sebe, ali je priznao da je imao ulogu u vraćanju Ronalda u Junajted.

- Mnogo ljudi je bilo uključeno i ja sam tome doprineo znajući da je Kristijano stvarno želeo da se vrati i to je bilo važno. Sve je dobro odrađeno. Ne bih rekao da sam emotivan, ali za mene je uzbuđenje i ujedno olakšanje što je tako, jer ne bih mogao da ga zamislim kako igra za Mančester siti, mislim da to niko ne bi mogao - prilično iskreno rekao je veliki Fergi i dodao:

- Otuda smo preduzeli korake da se pobrinemo da se vrati ovde i klub je sve to dobro pratio. Razgovarao sam sa Glejzerovima i sve je urađeno. Mislim da će on imati uticaja posebno na mlade igrače, ima iskustvo da se nosi sa celom situacijom", zaključio je Ferguson.

 FOTO: Printskrin

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1