Sport

07.01.2022

NOVO PRIZNANJE ZA SRPSKI TEKVONDO: Milica Mandić i Dragan Jović najbolji na svetuOlimpijska šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović proglašeni su za najbolje u 2021. godini u izboru Svetske Tekvondo organizacije.

Milica je tekvodoistiknja godine, dok je Jović najbolji trener u 2021.

Svetska tekvondo organizacija je objavila imena pobednika u kategorijama olimpijskih i paraolimpijskih sportista, trenera i sudija u prošloj godini.

Onlajn glasanje bilo je otvoreno od 4. januara, a na kraju su Milica Mandić i Dragan Jović zasluženo poneli titule najboljih za prethodnu kalendarsku godinu.

- Danas s ogromnim ponosom obaveštavamo javnost da je naša olimpijska Milica Mandić proglašena najboljom sportistkinjom. Milica je postigla mnoge istorijske uspehe – prva je sportistkinja iz Srbije koja je osvojila dve pojedinačne olimpijske medalje (i to zlatne – u Londonu 2012, i na poslednjim OI u Tokiju). Ona je i prva sportistkinja koja je osvojila zlato za Republiku Srbiju u svim sportovima na OI, i istovremeno najuspešnija olimpijka pod zastavom Republike Srbije - objavio je Tekvondo savez Srbije, dok je njihov klub, TK Galeb istakao da su njih dvoje, ali i ostatak olimpijskog tekvondo tima, ponos Srbije i sporta u celini.
 
FOTO: Printskrin

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1