Društvo

16.03.2022

Pomoćniku ministra unutrašnjih poslova Vladimiru Iliću uručeno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević”

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova zadužen za ljudske resurse i predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić ovogodišnji je dobitnik priznanja "Kapetan Miša Anastasijević”. Ovo ugledno priznanje koje se dodeljuje 20 godina sa osnovnim ciljem promocije privrednog i društvenog stvaralaštva, Ilić je dobio za profesionalizam u radu i društvenu odgovornost. Nagrada mu je uručena u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. 

- Dolaskom Aleksandra Vulina na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova, posebna pažnja posvećena je većoj zaštiti i bezbednosti običnih ljudi. Na predlog ministra policije Vulina, koji je, takođe, ranije, dobitnik ovog uglednog priznanja, vraćena je institucija pozornika. Vratili su se pozornici na naše ulice da brinu o građanima, o kvartovima, da upoznaju svako dete, porodicu, da pruže osećaj sigurnosti, da budu prvi kome će se u času nevolje obični ljudi obratiti za pomoć. Ponosan sam i na činjenicu što se materijalni status naših pripadnika poboljšava, ali se i  zdravstvena zaštita za naše pripadnike značajno poboljšava, kao i za njihove porodice. Pri zapošljavanju u Ministarstvu policije, mladi momci i devojke koji su završili Kriminalističko-policijski univerzitet uvek će od sada imati prioritet, a najponosniji sam na to što se o porodicama poginulih pripadnika policije izuzetno vodi računa. Takođe, uspeli smo uz ogromnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, koji izuzetno vodi računa o bezbednosnom sektoru da krenemo u rešavanje stambenih pitanja za naše pripadnike. Kroz svoj politički angažman uvek sam se trudio da ljudima koji žive pošteno od svog rada, obezbedimo bolju budućnost - poručio je Ilić, po dobijanju priznanja.

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević" dodeljeno je mnogim uticajnim ljudima iz sveta privrede, sporta, kulture, politike.

 Briga o ljudima je suština rada ministra unutrašnjih poslova i lidera Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, ali i moja, kao njegovog saradnika. I na ovaj način želim da se zahvalim žiriju što je prepoznao i ceni naš rad - dodao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, Vladimir Ilić.

FOTO: S. Đurić

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1