Sport

28.07.2022

Sivić: Ako ne možeš da prođeš Maltu, idi kući

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Tomislav Sivić izjavio je da je optimista uz određenu dozu opreza uoči revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Konferencija protiv malteške Gzire.

"Imamo obavezu prema gradu Nišu, tradiciji Radničkog i srpskom fudbalu, da prođemo ovo kolo. Protivnik je ozbiljan, ali ne sme da se dovede u pitanje da li smo bolji. Treba to pokazati na terenu. Jedina opcija je pobeda", izjavio je Sivić, prenosi zvanični sajt Radničkog.

U prvom meču odigranom na Malti bilo je 2:2, a revanš je sutra u 19 sati u Nišu.

"Nismo uopšte vežbali penale. Želimo da rešimo ovo što je pre moguće", naglasio je Sivić.

On je otkrio imena devet fudbalera, koji će sutra početi meč protiv Gzire.

"Za prolaz u sledeće kolo moram da pronađem tim. Biće promena, neke su uslovljene zdravstvenom situacijom, baš zato i ne mogu da izdiktiram ceo tim. Neki su roviti, čekam da vidim kako će izgurati poslednji trening. Braniće Dujmović, u poslednjoj liniji igraće Aksentijević, Tolordava, Jovičić i Maka Gaku, ispred njih Pejović. U navalnoj trojci, Petrov će igrati levo, Jovanović desno, a Štulić u špicu. Za preostala dva mesta u veznom redu imamo četiri kandidata. Bez obzira na sve, ne može da dođe u pitanje prolazak dalje protiv Gzire, snosim najveću odgovornost. Ako ne možeš da prođeš Maltu, idi kući", zaključio je trener Radničkog.

Bolji iz duela između Radničkog i Gzire igraće u trećem kolu kvalifikacija za LK sa austrijskim Volfsbergerom.
 
FOTO: FK Radnički

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1