Sport

06.06.2023

Stanković vodio Srbiju do zlata

U Beogradu je prošle nedelje održano Evropsko prvenstvo u tradicionalnom karateu. Učešće je uzelo 30 zemalja, a Srbija je bila itekako uspešna. Takmičenje je organizovano za uzrast veterana, seniora, kadeta i juniora. Najveći uspeh ostvarili su seniori ekipno. U zlatnom timu Srbije bili su još Goran Jovičić, Mladen Grujović i Duško Paunović.

 
- Veliko mi je zadovoljstvo što sam osvoijo zlatnu medalju na prvenstvu Evrope, u ekipnoj konkurenciji. Disciplina Borba tim je veoma zahtevna, a iza nas su ostali Nemačka i Češka. Karate je moja prva velika ljubav i njim se bavim od svoje šeste godine. Verujem da ću nastaviti u ovakvom ritmu tokom ove godine. U novembru nas očekuje Svetsko prvenstvo u tradicionalnom fudokan karateu - istakao je Nenad Stanković, član kluba Crvena zvezda, koji je pohvalio svoj rad sa legendama karatea braćom Jorgom i trenerom Igorom Gajićem.

Zlatne medalje uzeli su: juniorke ekipno (Mina Milenković, Milica Golubović i Mia Miletić), Milica Golubović (juniorka kate), Mina Milenković (juniorka disciplina krug kate, krug borbe) i Jelena Stanković (starije seniorke kate). Srebrne medalje su osvojili: Aljoša Vučković (juniori kate) i Sandra Bundić (starije seniorke kate). Bronzane medalje izborili su Srđan Marić (seniori borbe) i Milorad Marković (veterani).

Nenad Stanković je rođen 1976. godine i nosilac je državne zastave za uspešne sportske rezultate (koju je dobio od predsednika države 2012. godine, zlatna plakete Vojske Srbije za uspešne sportske rezultate (2013.god), sportska ličnost godine u izboru King of the ring (2009. godine). Završio je Master na fakultetu za bezbednost i diplomatiju, a i diplomirani je menadžer u sportu. Zajedno sa sinom Nemanjom (koji je na selektivnoj obuci Vojske Srbije u specijalnim jedinicama Kobre). Nenad Stanković je savetnik predsednika opštine Zvezdara, Vladana Jeremića.


foto privatna arhiva

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1