Sport

30.09.2023

Turska pobedila Srbiju i udaljila "orlove" od Olimpijskih igara

Odbojkaši Srbije doživeli su neočekivan poraz od Turske sa 1:3 (22:25, 25:20, 14:25, 20:25) na startu kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se naredne godine održati u Parizu.

"Orlovi" su ovim porazom umanjili šanse da se nađu na najvećoj sportskoj smotri, pošto će plasman obezbediti prve dve reprezentacije iz grupe.

U prvom setu se vodila velika borba do 18:18. Od tog momenta rival naše selekcije napravio je seriju od četiri poena i ubrzo je na semaforu stajalo 22:25 za Tursku.

Trgli su se izabranici Igora Kolakovića i stigli do izjednačenja. Očekivalo se da će Srbija nastaviti u istom ritmu, ali umesto toga desio se veliki pad i ubedljiv gubitak trećeg seta.

Snage za povratak nije bilo, pa je Turska dobila i četvrti set i tako našem nacionalnom timu otežala put ka Parizu.

U pobedničkoj selekciji najviše se istakao Adis Lagumdžija sa 19 poena, dok je Bedirhan Bulbul dodao 14. Na drugoj strani najbolji je bio Miran Kujundžić sa 17, a Aleksandar Atanasijević je meč okončao sa 13.

Srbija sutra takođe od 6:00 po srednjeevropskom vremenu igra protiv Tunisa. U grupi se još nalaze Slovenija, Finska, Japan, SAD i Egipat.
 
FOTO: CEV

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1