Društvo

01.10.2023

Projekat Zajedno do uspeha!

U okviru projekta "Zajedno do uspeha", Vladimir Ilić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot, potpisao je 29. septembra 2023. godine Sporazum o poslovno - tehničkoj saradnji sa Slobodnom zonom Subotica.

Sporazumom koji povezuje dve najveće zone, koje se nalaze na krajnjem severu i jugoistoku Srbije, predviđene su zajedničke aktivnosti na koncipiranju naučnih i istraživačkih programa, zajedničku realizaciju domaćih i međunarodnih projekata, zajedničko učešće na konferencijama kao i druge aktivnosti od interesa zona.

Sporazum su u Subotici potpisali i predstavnici drugih slobodnih zona iz Srbije, a cilj je uspostavljanje i razvoj međusobne saradnje.

- Mnogo nam znači da smo videli naučno tehnološki park koji se planira u Slobodnoj zoni Subotica. To je nešto čemu treba svi mi u slobodnim zonama da stremimo jer je budućnost u znanju i razmeni naprednih iskustava i u poboljšanju kapaciteta samih zona, pre svega u znaju i korišćenju adekvatnih znanja radi privlačenja budućih investicija da bi Srbija bila jedno bolje i uspešnije privredno mesto - poručio je direktor Slobodne zone Pirot, Vladimir Ilić.

Slobodne zone su, kako je ocenjeno, nosioci razvoja Srbije, što je potkrepljeno podacima o rekordnom prometu koje su unutar njih

ostvarile strane kompanije.
 
FOTO: Slobodna zona Pirot

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1