Društvo

19.09.2020

Zrenjanin dobio novog gradonačelnika - čestitamo dr Salapuri

Simo Salapura, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika za oblast sporta, omladine i turizma, izabran je za gradonačelnika Zrenjanina na današnjoj sednici Skupštine grada, održanoj u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Njegov zamenik biće Saša Santovac, koji se i do sada nalazio na toj funkciji. Izabrano je i novo Gradsko veće, u čijem je sastavu devet članova. Čestitamo mladom gradonačelniku, Vesti regiona nastavljaju da prate i dešavanja u Banatu.

Za članove Gradskog veća izabrani su dosadašnji članovi Slaviša Vlačić, dr Mile Kovačević, Dragan Vulešević, Jožef Stojko i Radovan Višekruna, a novi članovi tog tela su Marinel Mendrea, Dragan Gudžev, Dejan Damjanović i Saša Kandić.

Simo je rođen 04.05.1980. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu završio je u Žitištu. Master i doktorske studije završio je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, gde je stekao zvanje doktora nauka u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije.

Bivši je sportista, državni reprezentativac, nekadašnji trener i selektor karate reprezentacije Srbije, autor i koautor više naučno-istraživačkih radova iz oblasti sporta, aktivan u razvoju i promociji sportskih programa za osobe sa invaliditetom.

Član je Srpske napredne stranke. Oženjen je i otac dvoje dece.

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1