Sport

25.05.2020

Ako Savo ode tu je Vuk

Kako VestiRegiona saznaju velike su šanse da Savo Milošević od jula preuzme vođenje engleske Aston Vile.  Čuveni ,,žuti lav,, koji igra u ljubičastim dresovima, je u teškoj situaciji. Klub iz okoline Birmingema je uz Norwic već viđen kao jedan od onih koji će ispasti. Čak i da se Premijer liga nastavi, Aston Vilu čeka gostovanje West Hemu i poraz bi značio da je san o nastavku takmičenja u Premijeru teško ostvarljiv.

U klubu postoji struja koja po svaku cenu želi da vidi na klupi Savu Miloševića, koji bi imao odrešene ruke u izboru jednog pomoćnika dok bi mu ostali u stručnom štabu bili sa ostrva. Savo je veoma cenjen među ljubičastima, za koje je odigrao čak 90 zvaničnih mečeva i dao je 29 golova.
Ipak, glavni finansijeri imaju i uslov a to je da Savo u klub dođe kao već uspešan trener u svojoj matičnoj zemlji, što znači da mora imati osvojen Kup Srbije.
Godišnji ugovor koji bi dobio je 2.225.000 funti, i klauzulu da ako predvodi Aston Vilu u Premijer ligi da plasman među prva četiri doneo bi mu bonus od 725.000 funti. A ukoliko bi predvodio klub iz lige ispod, ako ispadnu, Savo bi imao premiju za povratak u elitu od 225.000 funti.
U Partizanu već razmišljaju o ovome i neće praviti probleme treneru, jer je i za crno bele čast ako bi neko iz njihovih redova otišao u Veliku Britaniju.
Prvi pik je Vuk Rašović, koji je već uspešno predvodio crno-bele. Vuk je dete Partizana, otac je takođe legenda kluba. Vuk je odigrao preko 200 mečeva za Partizan. On trenutno predvodi Al Dafru, klub iz Emirata, koji nema šampionske ambicije u ovoj dalekoj zemlji. Rašović se nedavnio vratio u Srbiji, jer je zbog virusa covid19 prekinuto prvenstvo u UAE.
Foto: www.partizan.rs

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1