Sport

09.07.2024

G‍lazer: Spremamo se za novu "duplu krunu" i još bolju Zvezdu u Evropi


Želimo da osvojimo novu "duplu krunu", kao što je to Zvezda činila prethodnih godina. Želim i da se plasiramo u Ligu šampiona, izjavio je danas golman fudbalskog kluba Crvena zvezda Omri Glazer.

Crvena zvezda je kolo pre kraja osvojila Letnji kup koji se održava u Sankt Peterburgu. "Crveno-beli" su u prvom kolu Letnjeg kupa savladali Soči 2:0, a juče su bili bolji od Zenita, 2:1. Zvezda će u petak u poslednjem kolu igrati protiv Taljaresa.

"Sve protiče dobro, ali imam malu povredu koju nosim sa poslednje utakmice iz reprezentacije. Radim na oporavku i laganije treneram sa trenerima golmana, kao i kondicionim trenerima. Mislim da će za dva dana biti sve u redu, te da ću moći da branim na utakmicama. Danas je stvarno bilo loše vreme, kišovito, ali volim da treniram u takvim uslovima, golman sam. Ne volim kad sam treniram u teretani, odvojeno od saigrača, tako da bih radije bio i po snegu na terenu", rekao je Glazer, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

On je naveo da se golmani Zvezde drže zajedno i da funkcionišu kao mini tim.

"Sve vreme razgovaramo i želim da im prenesem iskustvo. Trudim se da im na ličnom primeru sve pokažem i objasnim, a oni dobro raduje, slušaju i napreduju. Sjajni su momci i biće odlični golmani. Moram da pohvalim i trenere golmana, jer zaista uživam u radu sa Gašićem i Supićem koji su već dugo u Zvezdi i sjajni su stručnjaci", dodao je golman Crvene zvezde.

Glazer je istakao da dobra atmosfera vlada u čitavom timu Crvene zvezde.

"Svi su mi nedostajali na pauzi, jer zaista sam ovde upoznao fantastične ljude i atmosfera u ekipi je neverovatna. Guramo jedni druge i želimo da budemo što bolji. Nedostajali su mi i navijači i utakmice, ali prvenstvo počinje za dve nedelje, tako da se radujem tome", rekao je Glazer.

On je sa tribina pratio utakmice protiv Mladosti i Sočija.

"Protiv Mladosti su na terenu bili mlađi igrači, i utisak je bio da su bile malo 'teške' noge. Protiv Sočija je na teren izašla prva postava i zaista je bila sjajna utakmica u kojoj smo neprestano stvarali prilike. Stručni štab insistira na tome da igramo ofanzivan fudbal i to se videlo na terenu. Sačuvali smo i mrežu, a za mene kao golmana je to veoma bitno. Želim da tako bude i kad počne šampionat", izjavio je Glazer.

Glazer je potom govorio o navijačima Zvezde, kao i o ambicijama za sledeću sezonu.

"Navijači su me od prvog dana prihvatili na najbolji mogući način. Mislim da sam im to vratio na terenu i zaista se u Zvezdi osećam kao kod kuće. Mojoj supruzi, kao i meni izuzetno prija Beograd, što je veoma bitno. Što se ambicija tiče, želimo da osvojimo novu 'duplu krunu', kao što je to Zvezda činila prethodnih godina. Želim i da se plasiramo u LŠ, mislim da je to bitno i za srpski fudbal. To je zapravo naša prva misija, jer plej-of za Ligu šampiona nas očekuje krajem avgusta", istakao je Glazer.

FOTO: FK Crvena zvezda 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1