21 September 2020

Sport

17.05.2020

Aleksa Vukanović: Znači mi gol, omladinci Zvezde sjajno odigrali

Prvi meč posle puna dva meseca odigrali su prvotimci Crvene zvezde. Rival je bila omladinska selekcija crveno-belih koja je pokazala da ima potencijal i karakter.

Zvezdin napadač Aleksa Vukanović pohvalio je mlađe kolege, a nije krio zadovoljstvo i zbog postignutog pogotka.

- Svaki meč je sam po sebi težak. Omladinci su zaista ozbiljna ekipa. Rade i napreduju iz dana u dan, što je i normalno u njihovim godinama. Nisu se predavali, do poslednjeg minuta su igrali srcem i pokazali su da na njih se može računati. Očekivano je bilo da smo pokazali kvalitet, ipak smo stariji i iskusniji. Iako je pobeda u drugom planu, ali ipak mnogo znači, zbog svake naredne koja će doći – počeo je Vukanović.

Bez obzira što je ovo bila kontrolna utakmica, Vukanović ne krije zadovoljstvo zbog postignutog pogotka, ali je pohvalio i 'bisere' Zvezde.

- Naravno da mi znači što sam dao gol, kao i svaki pre ovog. Posle tolike pauze postići pogotak je sjajna stvar. Moglo je biti i više, ali šta je tu. Ovo će mi mnogo značiti na psihološkom planu kako bi se iz utakmice u utakmicu povećavao broj golova i pobeda. Želim da kažem i da su omladinci sjajno odigrali, verujem da u njihovoj ligi igraju više napadački. To danas nisu mogli da urade sa lakoćom, ali sam ponosan što imamo ovako sjajan mladi tim.

Vukanović je opisao i kako sada izgleda njegov tim.

- Naravno, teške su noge i moram priznati da smo pomalo i umorni od celokupnog dosadašnjeg rada. Takav je princip rada našeg stručnog štaba, ali nama ne pada teško da treniramo tim tempom. Trudimo se da ispunimo sve što Dejan Stanković i njegov tim zahteva od nas. Za sada sve to ide po planu i mislim da smo na pravom putu – završio je napadač Crvene zvezde.

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1