21 September 2020

Sport

17.05.2020

U UTORAK PROMOCIJA PRIBOJA KAO DOMAĆINA OTVARANJA SPORTSKIH IGARA MLADIH

Pandemija korona virusa odložila je početak Sportskih igara mladih, ali karavan sporta i prijateljstva u kojem je do sada nastupilo više od 1,7 miliona učesnika uskoro počinje svoj put po Srbiji, i to iz Priboja.

Promocija grada da Limu, kao domaćina svečanog otvaranja ovogodišnjih Igara planirana je za utorak 19 maja kada će biti predstavljen kalendar, kao i uslovi takmičenja za decu iz osnovnih škola u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Sportske igre mladih kreću sa svojom sedmom sezonom u Srbiji, u kojima je samo tokom prošle godine učešće uzelo oko 75 hiljada mališana iz cele zemlje.

– Dugo najavljivana i očekivana promocija, ugledaće konačno svetlost dana. Sigurna sam da ćemo se i ovog leta lepo družiti širom Srbije na sportskim terenima. Deca su zavolela Igre, i jedva čekaju da takmičenja počnu – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje SIM Srbije.

Dobra saradnja uspostavljena u prethodnom periodu između lokalne samouprave i podmlađenog Sportskog saveza Priboja sa rukovodstvom Sportskih igara mladih, za rezultat ima promociju Priboja za ovogodišnjeg domaćina iz kog će ova najveća amaterska sportska smotra u Evropi krenuti na put kroz celu Srbiju.

– Predsedniku opštine Lazaru Rvoviću biće uručena zlatna povelja kao domaćinima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za 2020. godinu i na taj način obeležićemo svečano početak Igara – navodi dalje Ivana Jovanović.

Predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica kaže mu je zadovoljstvo što će plamen Igara krenuti iz Priboja. On navodi, da je reč o izuzetno značajnoj sportskoj manifestaciji, čija organizacija zahteva veliku ozbiljnost i odgovornost.

– Poštujemo sve preporuke koje je doneo Krizni štab i mere Vlade Srbije i istih ćemo se pridržavati u narednom periodu. Ozbiljno se pripremamo kako bi početak Igara dočekali što spremnije – ističe Filip Komarica.

Specijalni gost grada i Igara, u utorak će biti generalni direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, legenda jugoslovenske atletike.

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1